روش‌های زیادی وجود دارد که ممکن است بیت‌کوین‌تان را از دست بدهید از جمله کلاهبرداری. این نوشته نحوه‌ی ایمن نگه داشتن و جلوگیری از کلاهبرداری بیت کوین را شرح می‌دهد، به علاوه ابزارهای عملی را برای استفاده در اختیار شما قرار می‌گیرد.

توضیح اجمالی کلاهبرداری در بیت کوین

انواع مختلفی از کلاهبرداری های بیت کوین وجود دارد. در اینجا نحوه جلوگیری از آنها را آورده‌ایم:

کلاهبرداری بیت کوین
  • هرگز کلید خصوصی / عبارت بازیابی seed phrase خود را فاش نکنید.
  •  قبل از استفاده از هر سرویس ناشناس، از سنجش تقلب بیت کوین استفاده کنید.
  • مطمئن شوید که وارد یک سایت فیشینگ نمی‌شوید (در ادامه مقاله توضیح داده شده است).
  • رمزهای قوی و خاص برای تمام حساب‌های مرتبط داشته باشید.
  • 2FA را در حساب‌های مرتبط فعال کنید.
  • از VPN یا شبکه ایمن برای اتصال به حساب‌های بیت‌کوین خود استفاده کنید.

این روشی است که به طور خلاصه از کلاهبرداری بیت کوین جلوگیری می‌کند. اگر می‌خواهید بررسی دقیق‌تری درباره نحوه شناسایی تقلب و جلوگیری از کلاهبرداری یا سرقت داشته باشید، ادامه متن را مطالعه کنید.

1. سنجش تقلب بیت‌کوین

از این سنجش ساده 12 سوالی برای ارزیابی هر سرویس یا وب ‌سایت بیت‌کوین ناشناس استفاده کنید. برخی از سوالات به ابزار خاصی نیاز دارند که در پایین این صفحه قرار گرفته‌اند. اگر پاسخ سوالی را نمی‌دانید، می‌توانید از آن صرف نظر کنید هر چند در دقت نتایج تاثیر می‌گذارد.

1. آیا این وب سایت وعده‌ی سود بسیار بالایی می‌دهد؟ (به عنوان مثال بیش از 20 درصد سود سالانه)

بله

خیر

از این سوال بگذر

2. آیا این خدمات مربوط به کسب درآمد از استخراج بیت کوین است یا استخراج ابری؟

بله

خیر

از این سوال بگذر

3. آیا این وب سایت صفحه «درباره ما» دارد؟ آیا اطلاعاتی هست در مورد اینکه چه کسی شرکت را اداره می‌کند؟ (آدرس ثبت شده، پروفایل‌های لینکدین و غیره)

بله

خیر

از این سوال بگذر

4. آیا دامنه وب سایت بیش از 6 ماه قدمت دارد؟ (ابزار را در پایین این نوشته ببینید)

بله

خیر

از این سوال بگذر

5. آیا این وب سایت دارای رتبه الکسا 200000 یا کمتر است؟ (ابزار را در پایین این نوشته ببینید)(وب‌سایت الکسا تعطیل شده و شما می‌توانید از ابزارهای مشابه استفاده کنید مانند: Ahrefs، Similarweb …)

بله

خیر

از این سوال بگذر

6. آیا سایت دارای رتبه دامنه (DR) بالای 20 است؟ (ابزار را در پایین این نوشته ببینید)

بله

خیر

از این سوال بگذر

7. آیا سایر وب سایت‌های قانونی به این وب سایت پیوند (لینک) می‌دهند؟ (ابزار را در پایین این نوشته ببینید)

بله

خیر

از این سوال بگذر

8. آیا نظری در گوگل وجود دارد که ادعا کند این سایت کلاهبرداری است؟

بله

خیر

از این سوال بگذر

9. اگر نظرات مثبتی در مورد محصول پیدا کردید آیا آنها این سرویس را با پیوند ارجاع تبلیغ می‌کنند؟

بله

خیر

از این سوال بگذر

10. آیا نظرات منفی برای این سرویس در BitcoinTalk وجود دارد؟ (ابزار را در پایین این نوشته ببینید)

بله

خیر

از این سوال بگذر

11. آیا نظرات منفی برای این سرویس در Reddit.com/bitcoin وجود دارد؟ (ابزار را در پایین این نوشته ببینید)

بله

خیر

از این سوال بگذر

12. آیا این وب‌سایت چیزی را وعده می‌دهد که بیش از اندازه خوب به نظر می‌رسد ؟

بله

خیر

از این سوال بگذر


2. آیا بیت‌کوین ایمن است؟

بیت‌کوین، واحد پول و فناوری موجود درآن ثابت کرده است که سال‌ها در برابر حملات متعدد و کلاهبرداری بیت کوین مقاومت کرده است. ضعیف‌ترین حلقه در امنیت بیت‌کوین (مانند اکثر فناوری‌های دیگر) معمولاً افرادی هستند که آن را مدیریت می‌کنند. هر وقت می‌شنوید که بیت‌کوینی دزدیده شده است، به این دلیل نبوده که مشکلی در فناوری بیت‌کوین وجود داشته است، بلکه به این دلیل بود که دارندگان آن بیت‌کوین‌ها به اندازه کافی مراقب نبودند. گفتن این حرف که بیت‌کوین ایمن نیست چون که زیاد شنیدید دزدیده شده‌اند مانند این است که بگویید دلار امن نیست چون زیاد شنیدید که سرقت‌های زیادی انجام گرفته است. قدرت با خودش مسئولیت می‌آورد. تا زمانی که مراحل این نوشته را دنبال کنید، بیت‌کوین‌های شما سالم و امن خواهند بود.

قبل از شروع، به مهمترین قانونی که هرگز نباید فراموش شود توجه کنید: شما و فقط خود شما باید کلید خصوصی کیف پول بیت‌کوین‌تان را بدانید. کلید خصوصی یا عبارت بازیابی seed phrase مانند رمز گاوصندوق است. هر کسی که کلید خصوصی کیف پول شما را بداند می‌تواند بیت‌کوین شما را در اختیار خود بگیرد. هیچ وب‌سایت یا شخصی نباید کلید خصوصی شما را بخواهد همانطور که هیچ‌کس نباید رمز گاوصندوق‌تان را از شما بخواهد. بنابراین اگر چنین درخواستی را شنیدید، آن را به عنوان علامت خطر در نظر بگیرید.

3. اگر مورد کلاهبرداری بیت کوین قرار گرفتیم چه کاری باید انجام دهیم؟

به برخی از کارهایی که می‌توانید انجام دهید در اینجا اشاره می‌کنیم:

  1. تجربه خود را در بخش نظرات این نوشته به اشتراک بگذارید تا دیگران از آن بیاموزند.
  2. وب‌سایت یا سرویس را به پلیس فتا در بخش مرکز فوریت‌های سایبری گزارش دهید یا به مراجع قانونی مربوطه اطلاع دهید.
  3. گزارش وب سایت در سایت‌های بررسی مانند TrustPilot، بیت تراست و بد بیت‌کوین.
  4. اقدام قانونی علیه سایت یا سرویس انجام دهید. ممکن است این کار ارزش وقت یا هزینه شما را نداشته باشد (بسته به مقدار پولی که از شما گرفته شده دارد).

4. نمونه‌های تقلب و کلاهبرداری بیت کوین

در تقلب و کلاهبرداری، مهاجمان از ضعف آدم‌ها سوء‌استفاده می‌کنند تا بیت کوین را از چنگ شما در بیاورند. معمولاً این کار توسط کلاهبردار انجام می‌شود که ادعا می‌کند کسی هست که نیست یا چیزی هست که نیست. در اینجا برخی از حقه‌بازی‌های رایج و طرح‌های کلاهبرداری را آورده‌ایم:

کلاهبرداری شاهزاده نیجریه

مشابه ایمیل‌هایی که وقتی اینترنت تازه رو به  گسترش بود. این ایمیل‌ها را شخصی ارسال می‌کرد که ادعا می‌کرد شاهزاده‌ای اهل نیجریه است و می‌خواهد ثروت خود را با شما تقسیم کند. این یک اصطلاح کلی برای همه کلاهبرداری‌های ایمیلی است که در آن افراد از شما می‌خواهند بیت‌کوین برای آنها ارسال کنید.

دلیل درخواست بیت‌کوین این است که:

  1. بیت‌کوین تا حدودی ناشناس است.
  2. تراکنش‌های بیت‌کوین را نمی‌توان برگشت زد.

نحوه اجتناب – هرگز برای کسی که نمی‌شناسید بیت‌کوین ارسال نکنید و وقتی بیت‌کوین را برای کسی که می‌شناسید ارسال می‌کنید، دو بار بررسی کنید که واقعاً با کسی صحبت می‌کنید که فکر می‌کنید.

کلاهبرداری با کلید خصوصی

این نوع کلاهبرداری شامل افرادی می‌شود که به کلید خصوصی یا عبارت بازیابی seed phrase کیف پول شما (یعنی رمز عبور پول شما) دسترسی پیدا می‌کنند. از راه‌های مختلفی می‌تواند این کلاهبرداری صورت بگیرد:

  1. متقاعد کردن کاربر برای ارسال کلید خصوصی / عبارت بازیابی
  2. متقاعد کردن کاربر برای دسترسی از راه دور به رایانه خود و گرفتن کلید خصوصی از طریق آن دسترسی (مثال). این کار معمولاً با تظاهر به فردی مورد احترام در جامعه یا کسی که می‌تواند در مورد مشکلی به شما کمک کند انجام می‌شود.
  3. ارسال یک کلید خصوصی برای استفاده در کیف پول خود و سپس سرقت وجوه از آن کیف پول (مثال).

نحوه اجتناب – هرگز نباید کلید خصوصی یا عبارت بازیابی خود را با کسی به اشتراک بگذارید، شما خودتان به تنهایی باید آن را ایجاد کنید تا از کلاهبرداری بیت کوین تان جلوگیری کنید.

کلاهبرداری‌های فیشینگ

این کلاهبرداری‌ها معمولاً شامل ارسال یک ایمیل جعلی برای کاربر از یک سرویس شناخته شده (مثلاً Blockchain.com) است که به او می‌گوید به دلایلی عجیب و غریب باید با کلیک روی پیوند پیوست شده وارد حساب کاربری خود شود. هنگامی که کاربر روی پیوند در ایمیلی که به یک سایت فیشینگ آورده شده کلیک می‌کند سایتی مشابه اصلی، اما با URL متفاوت ظاهر می‌شود. تنها هدف این سایت بدست آوردن نام ‌کاربری و رمزعبور کاربر است. هنگامی که کاربر سعی می‌کند وارد سیستم شود، اطلاعات حساس خود را به کلاهبردار منتقل می‌کند.
نحوه اجتناب – همیشه به ایمیل‌هایی که از شما می‌خواهند وارد یک سرویس خاص شوید مشکوک باشید. آدرس ایمیل «از یا from» و URL موجود در مرورگری که به آن منتقل شده‌اید را دوبار بررسی کنید. همچنین، بهتر است همیشه مستقیماً از طریق مرورگر به سایت‌ها دسترسی داشته باشید و نه از طریق پیوندها.

همچنین، مطمئن شوید که سایت از اتصال SSL استفاده می‌کند، این بدان معناست که شما باید یک نماد “قفل” را در ابتدای نوار آدرس ببینید و URL بلافاصله بعد از آن با “https” شروع می‌شود نه با “http”. اکثر سایت‌های فیشینگ گواهی SSL ندارند، اگرچه ممکن است استثناهایی وجود داشته باشد. در نهایت، اکثر سرویس‌هایی که با آنها ثبت نام می‌کنید نام شما را می‌دانند و از آن در ایمیل‌هایشان استفاده می‌کنند. بنابراین اگر شما را “آقا” یا “مشتری عزیز” خطاب کنند، این را به عنوان یک علامت هشدار تلقی کنید.
هرگز فراموش نکنید : هیچ پیوست ایمیلی را از فرستندگان ناشناس باز نکنید.

استخراج ابری و کلاهبرداری‌های پانزی

طرح پانزی یک کلاهبرداری است که نرخ سود بالایی را با میزان کم خطرپذیری وعده می‌دهد. طرح پانزی با گرفتن پول از سرمایه‌گذاران جدید به سرمایه‌گذاران قدیمی‌تر پرداخت می‌کند. در برخی موارد، صاحب طرح پانزی معمولاً با پول سرمایه‌گذاران ناپدید می‌شود. اکثر طرح‌های پانزی بیت‌کوین امروزه به شکل سایت‌های استخراج ابری یا دوبرابرکننده سکه سبز می‌شوند اینها سایت‌هایی هستند که به شما وعده نرخ سود بالا برای سکه‌های شما را به صورت روزانه می‌دهند و پس از مدتی با پول شما ناپدید می‌شوند.
نحوه اجتناب – فقط قبل از سرمایه‌گذاری در هر چیزی از سنجش تقلب بیت‌کوین در این صفحه، برای جلوگیری از کلاهبرداری بیت کوین استفاده کنید.


5. داستان واقعی از یک کلاهبرداری

کاربری در فضای مجازی در سال 2014 اتفاقی که برایش افتاد را شرح می‌دهد. مشابه این داستان می‌تواند برای ما هم اتفاق بیافتد.

کلاهبرداری بیت کوین

کمی بیش از 2 هفته پیش این ایمیل را دریافت کردم:

در نگاه اول، به نظر می‌رسد که این یک ایمیل معمولی است که توسط  Coindesk  ارسال شده است و به دنبال تبلیغ کنندگان می‌گردد. همانطور که از خط گیرنده مشاهده می‌کنید به آدرس مدیریت  (admin@aaa.com) ارسال شده است.

مسئله این است که ما آدرس ادمین نداریم، فقط در صندوق ورودی ما ثبت شده است. در اینجا موارد مشکوک در مورد ایمیل آمده است:

  • نام فرستنده – شکیل خان. می‌دانستم او کیست، او بنیانگذار Coindesk بود. چرا مؤسس یک نشریه بزرگ ایمیل‌های بازاریابی به این سردی ارسال می‌کند؟ آیا آنها برای این کار حداقل یک بازاریاب یا شخص دیگری ندارند؟
  • ایمیل از Coindesk.com@gmail.com ارسال شد. من فرض می‌کنم که Coindesk ایمیل‌هایی را از نام دامنه خودش ارسال می‌کند و از یک آدرس عمومی Gmail استفاده نمی‌کند.

با این حال، نقاط تبلیغاتی موجود در واقع بسیار قانع کننده بودند. ابتدا، ایمیل میزان تاثیرپذیری روزانه خاصی را بیان کرد. دوم، تاریخی که در آن بنر بود با آنچه در Coindesk تبلیغ شده بود مطابقت داشت. اگر در زمان ارسال ایمیل به Coindesk مراجعه کنید، می‌بینید که تبلیغی برای Coinsummit وجود دارد که قرار بود در 6 جولای منقضی شود. در نهایت، URL فیسبوک نیز بسیار قانع‌کننده بود. چرا کسی باید یک صفحه فیسبوک را راه اندازی کند که مال خودش نیست؟ منظورم این است که اگر این یک کلاهبرداری بود، ممکن است میزان موفقیت آنها کاهش یابد.

پس از مدتی رفت و برگشت با کلاهبردار (هنوز ناشناخته) من متقاعد شدم که این معامله خوبی است و می‌خواستم بیت‌کوین‌های خود را بفرستم تا زمانی که پاسخ نهایی را دریافت کنم:

کلاهبرداری بیت کوین

اشتباهات دستور زبان در نهایت شک من را برانگیخت و تصمیم گرفتم یک ایمیل به یک مخاطب تأیید شده که در Coindesk داشتم ارسال کنم. من پاسخ زیر را دریافت کردم:

کلاهبرداری بیت کوین

دیکته کلمه را با دقت بررسی کنید

به نظر می‌رسد که این ایمیل خاص تنها راهی نیست که این کلاهبرداران سعی می‌کنند مردم را فریب دهند. حتی برخی از ایمیل‌ها دارای یک آدرس واقعی دامنه Coindesk هستند، اما اگر به آدرس «پاسخ به یا reply to» نگاه کنید، می‌بینید که همان آدرس Gmail است .

آخرین چیزی که متوجه شدم این بود که صفحه فیسبوک ذکر شده در ایمیل اصلی، صفحه واقعی Coindesk FB نیست. این یک صفحه جعلی بود که به COLNDESK اشاره می‌کرد اما اگر حرف “L” را با حروف بزرگ یا کاپیتال ننویسید، مانند حرف “I” بزرگ به نظر می‌رسد. هوشیاری من در این مورد مرا از ضرر کردن نجات داد و جلوی کلاهبرداری بیت کوین مرا گرفت. اما فکر می‌کنم درس بسیار ارزشمندتری آموخته‌ام و اینجا همان جایی است که کلاهبرداران می‌توانند پول شما را بگیرند.

تا زمانی که بیت‌کوین معرفی نشده بود، کلاهبرداران وقتی می‌خواستند کسی برایشان پول بفرستد باید از موانع پیچیده‌ای گذر می‌کردند. باید مردم را متقاعد می‌کردند که پول را یا برایشان واریز کنند یا چک بفرستند. این امر مستلزم ارائه یک آدرس یا یک حساب بانکی است که بعداً می‌تواند به راحتی منجر به دستگیری آنها شود. به‌علاوه، این اقدامات به تلاش بیشتری نیاز داشت و میزان موفقیت بسیار کمتری داشت. اما با بیت‌کوین، پول نقد دیجیتالی شد و نرخ موفقیت کلاهبرداری به دلیل آن رو به افزایش است. چیزی که از این داستان می‌توان یاد گرفت این است که حتماً شخصی را که قصد دارید برایش پول بفرستید تأیید کنید، قبل از اینکه واقعاً آن را بفرستید.

در اینجا مثال دیگری است که در “BitcoinTalk” دست به دست می‌شود. همانطور که در زیر می‌بینید، از تکنیک‌های مشابه در اینجا استفاده می‌شود مانند استفاده از آدرس Gmail به جای ایمیل رسمی معتبر، بیان اندازه دقیق بنر تبلیغاتی و غیره.

6. سرقت بیت‌کوین (کلاهبرداری بیت کوین)

برخلاف کلاهبرداران، سارقان با دور زدن تدابیر امنیتی برای دسترسی به وجوه قربانیان خود، بیت‌کوین را می‌دزدند. کیف پول‌ها و صرافی‌های آنلاین ضعیف‌ترین پیوند(لینک)‌ها از نظر سرقت بیت‌کوین هستند. ساده‌ترین راه برای جلوگیری از سرقت از این سایت‌ها این است که هیچ بیت‌کوینی را در آنها نگه ندارید. با این حال، گاهی اوقات حفظ وجوه در یک صرافی یا کیف پول آنلاین اجتناب‌ناپذیر است. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید مرتباً معامله کنید یا اگر از کیف پولی برای بازی‌های آنلاین استفاده می‌کنید. اگر اینطور است، مهم است که حساب‌های بیت‌کوین آنلاین خود را با یک رمز عبور کاملاً قوی ایمن کنید تا از سرقت و کلاهبرداری بیت کوین خود جلوگیری کنید.

ساخت رمز عبور قوی

در اینجا چند قانون کلی برای ایجاد یک رمز عبور قوی وجود دارد:

  • هر چه رمزعبور نویسه (کاراکتر)های بیشتری داشته باشد بهتر است. حداقل 8 کاراکتر را باید در نظر بگیرید.
  • سعی کنید ترکیبی از حروف کوچک و بزرگ و کاراکترهای غیرسنتی مانند علامت تعجب، خط تیره و غیره ایجاد کنید.
  • از رمزعبور حساب‌های دیگرتان دوبار استفاده نکنید.

البته بهترین رمزعبور آنهایی هستند که فقط یک رشته تصادفی از حرف، عدد و علامت هستند، اما به خاطر سپردن آنها نیز بسیار سخت است. به همین دلیل اکیداً توصیه می‌کنیم از نوعی مدیریت رمز عبور برای کمک به ایجاد و پیگیری رمزهای عبور خود تهیه کنید. راه دیگر برای به خاطر سپردن رمزهای عبور قوی استفاده از اعداد به جای برخی حروف است که در اینجا نشان داده شده است:

Th!5 i5 a 5tR0ng Pa5sw0rd

این قوانین باید هر بار که یک حساب مرتبط با بیت‌کوین باز می‌کنید، یک پین‌کد برای کیف پول خود انتخاب می‌کنید یا یک عبارت عبور برای رمزگذاری یک فایل انتخاب می‌کنید، اعمال شوند. به عنوان مثال، در صورت امکان، یک پین کد برای کیف پول موبایل خود با 8 رقم به جای 4 رقم استاندارد انتخاب کنید.

احراز هویت دو عاملی (2FA) راهی دیگر برای جلوگیری از کلاهبرداری بیت کوین

یکی دیگر از تدابیر امنیتی بسیار مفیدی که باید در صورت امکان از آن استفاده کنید، فعال کردن احراز هویت دو عاملی برای حساب‌های خود است. احراز هویت دو عاملی از شما بیشتر از یک رمز عبور می‌خواهد. احراز هویت دو عاملی از دو عاملِ «چیزی که می‌دانید» (مانند رمز عبور) و «چیزی که دارید» (مانند تلفن همراه) یا «کسی که هستید» (مثل الگوی شبکیه‌ی چشم و یا اثر انگشت شما) تشکیل شده است. مطمئناً شما بارها از احراز هویت دو عاملی در طول روز استفاده کرده‌اید؛ مثلا هنگامی که در کنار ورود رمز حساب بانکی خود باید حتماً کارت بانکی (که تنها در اختیار شما هست) را وارد کنید و یا وقتی که بعد از وارد کردن رمز گوشی خود از اسکن اثرانگشت و اسکن شبکیه چشمتان برای ورود استفاده می‌کنید.
در مورد حساب‌های آنلاین، چیزی که می‌دانید رمز ورود به سایت است و چیزی که در اختیار دارید تلفن همراهی است که هنگام ورود به سیستم، یک پیامک حاوی یک پین کد دریافت می‌کند. به این ترتیب، حتی اگر یک هکر موفق به کشف رمز عبور شما شود، باز هم نمی تواند وارد سیستم شود تا زمانی که تلفن همراه شما در دستش باشد. با این حال، اگر از یک پیامک معمولی استفاده می‌کنید، یک هکر همچنان می‌تواند جلوی پیام را هنگام ارسال به تلفن شما را بگیرد. به همین دلیل استفاده از برنامه‌های اختصاصی 2FA که برای این کار بسیار مناسب‌تر هستند، مهم است. برخی از محبوب‌ترین برنامه‌های احراز هویت دوعاملی: Google Authenticator و Authy.

استفاده از شبکه‌های قابل اعتماد

آنچه که ما معمولاً فراموش می کنیم این است که از چه شبکه ای برای دسترسی به خدمات آنلاین بیت‌کوین مانند صرافی‌ها و کیف پول‌ها استفاده می‌کنیم. اطمینان پیدا کنید که فقط در شبکه‌های قابل اعتمادی که کاملاً ایمن هستند به اطلاعات حساس دسترسی داشته باشید. به عنوان مثال، فقط از شبکه خانگی یا تلفن همراه محافظت شده با رمزعبور خود استفاده کنید و هرگز از شبکه وای‌فای عمومی برای دسترسی به خدمات بیت‌کوین استفاده نکنید. البته رمز عبور روتر شما نیز باید از قوانینی پیروی کند که در مورد آن صحبت کردیم. شبکه‌های وای‌فای عمومی بسیار آسیب‌پذیر هستند و هکرها می‌توانند جلسه شما را استراق سمع کنند.
اگر مجبور به استفاده از یک شبکه عمومی هستید، مطمئن شوید از طریق یک شبکه خصوصی مجازی متصل شوید، به VPN هم شناخته می‌شود. VPN‌ها برنامه‌هایی هستند که ردپای آنلاین شما را پنهان می‌کنند و داده‌های شما را رمزگذاری می‌کنند و شرایط را برای هکرها بسیار سخت می‌کنند. یکی دیگر از تدابیر امنیتی بسیار مهم که قبلاً به آن اشاره کردیم این است که مطمئن شوید سایتی که به آن متصل می‌شوید از اتصال SSL ایمن استفاده می‌کند یعنی باید https:// و نه http:// را در نوار آدرس نشان دهد.


7. نکات ایمنی بیشتر

هر زمان که به آدرسی پول ارسال می‌کنید، به یاد داشته باشید که تراکنش‌های بیت‌کوین برگشت‌ناپذیر هستند. پس از ارسال پول، هیچ “بیمه”‌ای وجود ندارد و نمی‌توانید آن را پس بگیرید. به همین دلیل، حتماً همیشه آدرسی را که پول به آن ارسال می‌کنید دو بار بررسی کنید. هرگز آدرس را به صورت دستی وارد نکنید زیرا آدرس‌های بیت‌کوین دارای کاراکترهای زیادی هستند و ممکن است اشتباه کنید. آدرس را کپی و جایگذاری کنید یا از کد QR آدرس برای اسکن آن استفاده کنید. اگر پول را به آدرس اشتباهی ارسال کنید، راهی برای بازیابی آن وجود ندارد.
مطمئن شوید که به شخصی که برایش پول می‌فرستید اعتماد دارید. اگر به آنها اعتماد ندارید، همیشه می‌توانید از سرویس امانی شخص ثالثی escrow استفاده کنید که هر دوی شما با آن موافق هستید. یکی از سرویس‌های امانی بسیار پرطرفدار بیتتریتد است که در آن می‌توانید چهره‌های شناخته شده از جامعه بیت‌کوین در صورت اختلاف را به عنوان داور انتخاب کنید. در نهایت، اگر تراکنش‌های کمی انجام می‌دهید، یک تائیدیه ممکن است برای ارسال کالا به طرف مقابل کافی باشد. اما اگر با مبالغ زیاد سروکار دارید، حداقل منتظر شش تائیدیه باشید و مطمئن شوید به این خاطر که تراکنش غیرقابل برگشت است.

8- نتیجه‌گیری

همانطور که می بینید روش‌های مختلفی برای کلاهبرداری در بیت کوین وجود دارد اما فقط به موارد اصلی آن در اینجا اشاره کرده‌ایم. نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است: تراکنش‌های بیت‌کوین برگشت‌ناپذیر هستند. بنابراین تا آنجا که نیاز دارید بررسی کنید تا مطمئن شوید که برای کسی که اعتماد دارید پول می‌فرستید. پس از ارسال پول، کار زیادی نمی‌توانید در مورد آن انجام دهید. آیا از سنجش تقلب بیت‌کوین استفاده کرده‌اید؟ آیا شما تا به حال با مورد کلاهبرداری برخورد کرده‌اید یا قربانی یک کلاهبرداری شده‌اید؟ لطفاً در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

9. ضمیمه – ابزارهای سنجش تقلب

سوال شماره 4 – بررسی قدمت دامنه

سوال شماره 5 – رتبه الکسا

سوالات شماره 6 / 7 – DR و بررسی‌کننده پیوند(لینک)

سوال شماره 10 – جستجوی BitcoinTalk

سوال شماره 11 – بررسی‌های Reddit را جستجو کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *