اسپات چیست؟

خلاصه‌ی مفهوم اسپات ترید: ما با موجودی خود یک دارایی را خرید می‌کنیم، کوین یا هر چیز دیگری. اگر ارزش بازار زیاد شود ارزش آن دارایی هم زیاد می‌شود و اگر بازار منفی شود ارزش دارایی هم به همان نسبت کاهش پیدا می‌کند. اما نکته مهم دراینجا این است که ما آن دارایی را همچنان داریم، حالا با ارزشی کمتر یا بیشتر. مثل فیوچر یا مارجین نیست که یک قرارداد ببندیم یا اصطلاحاً یک شرط بگذاریم. در ادامه آن را باهم بررسی می‌کنیم.

در سایت کوکوین زمانی که وارد حساب کاربری می‌شویم از طریق قسمت Asset وارد بخش اکانت‌هایمان می‌شویم.

ورود به قسمت Asset در صرافی کوکوین

کلاً در صرافی کوکوین سیستم طوری است که از چند حساب مجزا استفاده می‌کنیم:

  1. Main Account: این قسمت کیف پول اصلی ما است.
  2. Trading Account
  3. Margin Account
  4. Futures Account
  5. Trading Bot Account
  6. Financial Account
آموزش پیش‌نیاز: ساخت اکانت در صرافی کوکوین

هر کدام از این حساب‌ها کیف پول مخصوص خودشان را دارند. زمانی که ما قصد استفاده از این دارایی‌ها در بخش تریدینگ را داریم از طریق گزینه Transfer وارد بخش مورد نظر می‌شویم.

اسپات ترید در صرافی کوکوین

در بخش Transfer، می‌توانیم موجودیمان را از هر بخشی به هر بخش دیگر منتقل کنیم. به عنوان مثال اگر بخواهیم در بخش تریدینگ Trading یا همان بخش اسپات Spot معامله‌ای انجام دهیم. ابتدا باید مقدار موجودی مورد نظر را از اکانت اصلی Main Account به تریدینگ اکانت خودمان منتقل کنیم. وارد گزینه ترنسفر می‌شویم. در قسمت ابتدایی سمت چپ Main Account را انتخاب می‌کنیم و در قسمت سمت راست Traidnig Account را انتخاب می‌کنیم.

انتقال به …

در قسمت پایین هم کوین Coin مورد نظری که قصد انتقالش را داریم را انتخاب می‌کنیم. بالای قسمت سوم سمت راست Available Amount می‌بینیم که موجودی قابل انتقال ما را نوشته است به این معنا که با موجودی الان چقدر می‌توانیم انتقال دهیم. سپس در قسمت Amount مقداری که قصد انتقال داریم را وارد می‌کنیم و گزینه Confirm (تایید) را می‌زنیم. سپس خواهیم دید که موجودی اکانت تریدینگ ما به اندازه‌ای که وارد کرده بودیم زیاد شده است.

کوکوین

برای ترید کردن در بخش اسپات ترید Spot Trading در صرافی کوکوین آماده شدیم. از طریق گزینه Trade وارد بخش Spot Trading می‌شویم.

کوکوین

راه‌اندازی بخش اسپات تریدینگ در صرافی کوکوین

اولین کاری که در این قسمت باید انجام شود وارد کردن رمز تریدینگ در قسمت اسپات تریدینگ Spot Trading است. رمزی که در این قسمت باید وارد شود همان رمز تریدینگ است که بعد از وارد کردن فعال می‌شود. در تصویر بعدی قسمت‌هایی که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند را معرفی کردیم.

کوکوین

شروع خرید با ارز kcs در صرافی کوکوین

امروز با ارز kcs ترید را شروع می‌کنیم. انتخاب ارز kcs به این دلیل است که بتوانیم از تخفیف ۲۰ درصدی صرافی کوکوین بهره‌مند شویم. برای این کار ابتدا باید از قسمت انتهایی سمت راست بخش اسپات گزینه kcs pay fees را فعال کنیم.

کوکوین

آموزش پیش‌نیاز: واریز و برداشت از صرافی کوکوین

آموزش بخش اسپات Spot در صرافی کوکوین

اسپات سه قسمت اصلی دارد:

  1. لیمیت Limit: که در آن قیمت و مقدار را بصورت دستی وارد می‌کنیم، چه برای فروش و چه برای خرید.
  2. مارکت Market: که در آن ما فقط مقدار را وارد می‌کنیم و صرافی خیلی سریع و بصورت اتوماتیک از بهترین قیمت فروشنده‌‌ها برای ما خرید را انجام می‌دهد.
  3. و بخش استاپ‌لاس Stop-loss که شامل ۲ قسمت مجزا است:
    ● Stop-limit: دراین قسمت هر سه بخش شرط، قیمت و مقدار را خودمان وارد می‌کنیم.
    ● Stop-market: در این قسمت فقط شرط و مقدار را وارد می‌کنیم و زمانی که شرایط به شرط ما برسد صرافی خودبه‌خود به بهترین قیمت پیشنهاد شده ارز ما را می‌فروشد و یا با بهترین قیمت برای ما ارز را می‌خرد.

خرید از طریق Stop-Limit

صرافی کوکوین

برای نمونه ما ۱۰۰ تتر به حساب تریدینگ اکانت خود انتقال دادیم و ۲.۸ از ارز kcs هم موجودی از قبل داریم. در زمان انجام این خرید، ارز kcs روی قیمت ۸.۹۶ دلار است و پیش‌بینی ما این است که این قیمت تا محدوده ۸ دلار و ۹۰ سنت پایین می‌آید.

کوکوین

ما قصد داریم سفارشی را ثبت کنیم که اگر تا پیش‌بینی ما (۸.۹۰ دلار) پایین آمد برای ما خرید را انجام دهد. برای این کار به بخش لیمیت در قسمت اسپات می‌رویم و در کادر Price قیمت مورد نظر خودمان را (که در اینجا ۸.۹۰ دلار) است را وارد می‌کنیم، در قسمت Amount هم مقدار مورد نظر خودمان را وارد می‌کنیم.

کوکوین

سپس گزینه خرید (Buy) را می‌زنیم و پس از آن سفارش ما ثبت شده و در قسمت Open Orders با تمامی جزئیات نمایش داده می‌شود. در این مرحله سفارش ما در اسپات ترید صرافی کوکوین ثبت شده است اما هنوز انجام نشده است. هرگاه قیمت ارز به قیمت مورد نظر ما برسد، صرافی به مقداری که ما آن ارز را در سفارش ثبت کرده‌ایم برایمان خرید می‌کند و سفارش انجام شده و به ارزهای حساب ما اضافه می‌شود. تا قبل از انجام سفارش امکان کنسل کردن سفارش وجود دارد و اگر آن را کنسل کنیم پول ما به حساب برمی‌گردد.

فروش از طریق Stop-Limit

برای خرید هم مانند فروش عمل می‌کنیم فقط با کمی تفاوت. برای مثال ما تحلیل می‌کنیم که ارز kcs تا ۹ دلار بالا می‌آید (در حال حاضر هم ۸.۹۶ د لار است). ما قصد داریم ۲ ارز kcs را در قیمت ۹ دلار بفروشیم. در قسمت Limit و قسمت فروش Sell در کادر Price قیمت را (۹ دلار) وارد می‌کنیم . در کادر دوم Amount مقدار مورد نظرمان (۲) را وارد می‌کنیم و گزینه فروش Sell را می‌زنیم. بازهم مثل قبل در قسمت Open Orders جزئیات سفارش نمایش داده می‌شود و می‌توانیم از آنجا سفارش را ببینیم و یا آن را لغو کنیم.

تفاوت لیمیت و مارکت در اسپات چیست؟ Limit & Market

در صرافی کوکوین غیر از اینکه در قسمت لیمیت می‌توان برای زمان‌‌های دیگری سفارش گذاشت بین این دو نوع معامله تفاوت‌های دیگری نیز وجود دارد:
۱- اگر بصورت لیمیت Limit سفارش بگذاریم اصطلاحاً به سفارش‌گذار مِیکر Maker می‌گویند به این معنا که داخل صرافی در حال ایجاد نقدینگی هستید. به همین دلیل به خاطر اینکه این تولید نقدینگی برای صرافی‌ها مهم و ارزشمند است صرافی به شما در هزینه‌‌های تراکنش‌ها ۰.۲ درصد (۲ دهمِ درصد) تخفیف می‌دهد. اما اگر در حالت مارکت Market سفارش خود را ثبت کنید شما دیگر میکر Maker نیستید و در حالت تیکر Taker هستید و صرافی سفارش‌های شما را مستقیم از داخل اُردربوک Order Book انجام می‌دهد پس دیگر آن ۰.۲ درصد تخفیف شامل حال شما نمی‌شود.
۲- در حالت لیمیت Limit قیمت را ما تعیین می‌کردیم که با آن قیمت مورد نظر ما اگر ارز وجود داشت خرید را انجام دهد. اما در حالت مارکت Market سفارش را که ثبت کنیم، صرافی از بهترین قیمت موجود در بازار خرید را برای ما انجام خواهد داد و قیمت دیگر تحت کنترل ما نیست و تنها مقدار خرید است که ما آن را تعیین می‌کنیم.

تاریخچه سفارشات کوکوین – Order History

1- Order History: برای دیدن تاریخچه تمامی سفارشات می‌توانیم به این بخش مراجعه کنیم و تاریخچه تمام سفارشات را ببینیم. فرقی نمی‌کند که آن سفارش انجام شده است یا خیر. تاریخچه تمامی سفارشات ثبت‌ شده (انجام شده و نشده) در این قسمت باقی می‌مانند.

کوکوین

2- Trade History: اگر بخواهیم سفارشاتی که انجام شده‌اند را بصورت جداگانه ببینیم در این بخش می‌توانیم آنها را بصورت مجزا و دسته‌بندی‌شده ببنیم.

کوکوین

سفارش در استاپ‌لاس – Stop-Loss Orders

در یک نگاه کلی سفارش در قسمت استاپ‌لاس Stop Loss می‌تواند از ضرر بیشتر شما جلوگیری کند. با ذکر مثالی این مفهوم را توضیح می‌دهیم.

کوکوین

همانطور که در تصویر می‌بینید در حال حاضر قیمت ۸ دلار و ۹۶ سنت است و فرضاً ما پیش‌بینی (تحلیل) کرده‌ایم که اگر تا سطح ۸ دلار ریزش کند، بعد از آن خیلی پایین‌تر خواهد آمد. به این معنا که ریزش زیادتری خواهد داشت. در واقع ما خط مقاومت را روی ۸ دلار دیده‌ایم.

کوکوین

فرضاً می‌خواهیم که اگر قیمت ارز kcs به مرز ۸ دلار رسید دارایی ما فروخته شود و از ضرر بیشتر ما جلوگیری کند. برای این کار از بخش استاپ‌‌لاس Stop Loss استفاده می‌کنیم. در کادر اول Stop که می‌توانیم آن را به کلمه شرط (دراینجا) ترجمه کنیم، عدد ۸ را وارد می‌کنیم. در قسمت بعدی قیمت Price مورد نظرمان را وارد می‌کنیم مثلا ۷.۹۵ سنت و در بخش پایانی مقداری که می‌خواهیم بفروشد را وارد می‌کنیم که در اینجا ما مقدار ۲.۷۹۹۴ را وارد می‌کنیم و گزینه فروش Sell را می‌زنیم تا سفارش ثبت شود. تاریخچه سفارش‌های بخش استاب در قسمت Advanced Orders قابل مشاهده هستند.

در حال حاضر اگر قیمت تا سطح ۸ دلار ریزش کند بصورت خودکار سفارشی با قیمت ۷.۹۵ دلار و با مقدار ۲.۷۹۹۴ برای ما ثبت می‌کند و ارز kcs ما را به فروش می‌رساند و به دارایی ما اضافه می‌کند. نکته این نوع فروش در این است که مطمئن خواهیم بود اگر ارز kcs بیشتر از اینها ریزش کند ما این ضرر را متحمل نخواهیم شد. ارز ما به قیمت مورد نظر فروخته خواهد شد. همین موارد را می‌توانیم برای خرید هم انجام دهیم. برای خرید می‌توانیم سفارشی را برای سطح بالاتر تعیین کنیم تا هر زمان که به آن قیمت رسید خرید را برای ما انجام دهد.

تفاوت استاپ‌ مارکت و استاپ لیمیت – Stop Market & Stop Limit

تفاوت این دو تنها این است که در استاپ لیمیت ما همه موارد را وارد می‌کنیم و تحت کنترل ما هستند اما در استاپ مارکت ما قیمت را تعیین نمی‌کنیم و صرافی در زمان خرید از بهترین فروشنده می‌خرد یا به بهترین فروشنده برای ما می‌فروشد.
برای توضیحات و جزئیات بیشتر پیشنهاد می‌کنیم ویدیو این آموزش را ببینید تا بتوانید راحت‌تر و دقیق‌تر موارد مختلف را فرا بگیرید.

آموزش پیشنهادی برای شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *