واریز و برداشت از صرافی کوکوین
مدت زمان تخمینی مطالعه: 9 دقیقه
در این قسمت از ویدیو که قسمت سوم از سری ویدیوهای صرافی کوکوین است میخواهیم به شما عزیزان نحوه واریز و برداشت کردن از صرافی کوکوین را آموزش دهیم. به سراغ سایت کوکوین میرویم. وارد حساب کاربری خودمان میشویم از طریق بخش اَسِت (Assest) وارد اکانت اصلی (Main Account) میشویم در بخش مِین اکانت(اکانت اصلی) شما میتوانید فهرستی از تمامی ارزهایی که صرافی کوکوین از آنها پشتیبانی میکند را ببینید. در سمت راست این فهرست دو گزینهی دیپوزیت (Deposit) برای واریز به صرافی و ویثدرا (Withdraw) برای برداشت از صرافی را مشاهده میکنید. به عنوان مثال در اینجا ما میخواهیم ارز تِتر را به صرافی کوکوین واریز کنیم. از طریق بخش سرچ ارز تتر را پیدا میکنیم پس از پیدا کردن ارز بر روی گزینهی دپوزیت که در مقابل نام ارز قرار دارد کلیک میکنیم. پس از انتخاب این گزینه یک صفحه باز میشود، در این صفحه اولین کاری که باید انجام دهیم انتخاب شبکه ارز است حتماً باید به این نکته توجه کنید که شبکهی واریز کننده و دریافت کننده ارز یکی باشد در غیر این صورت آن تراکنش انجام نمیشود و یا اگر انجام شود امکان از دست رفتن موجودی شما وجود دارد.
حال سوالی که پیش میآید این است که ما باید از چه شبکهای استفاده کنیم؟
- ما باید از شبکهای استفاده کنیم که در بین عموم پرکاربرد باشد.
- هزینهی کمتری برای ما داشته باشد.
شبکههای پرکاربرد در اینجا اتریوم (ERC20) و ترون (TRC20) هستند با این تفاوت که هزینهی شبکه ترون خیلی پایینتر از شبکه اتریوم است، پس ما شبکه ترون را انتخاب میکنیم. وقتی که شبکه را انتخاب میکنیم آدرس وَلت (Wallet) یا همان کیف پول ما در صفحه ظاهر میشود، پس از ظاهر شدن آدرس ولت، آن را کپی میکنیم. به عنوان مثال میخواهیم تترهای خودمان را از تراست ولت (Trust Wallet) به کوکوین واریز کنیم، وارد تراست ولت میشویم، به این نکته توجه کنید که وقتی شما میخواهید ارز خودتان را از صرافیها برداشت کنید هزینهی تراکنش از همان ارز کسر میشود و تفاوتی ندارد که کوین باشد یا توکن، اما اگر ارزی که میخواهید از ولت برداشت کنید توکن باشد (به عنوان مثال همانطور که در ویدیو میبینید تتر که بر بستر TRC20 میباشد) هزینهی برداشت شما از ارز اصلی آن شبکه یعنی ارز ترون کسر میشود. پس در اینجا باید مقداری ترون در ولت داشته باشیم و همانطور که مشاهده میکنید ما مقداری ارز ترون در داخل ولت داریم. در ادامه ارز تتر را که بر بستر TRC20 هست در داخل تراست ولت انتخاب میکنیم و بر رویه گزینهی سِند (Send) کلیک میکنیم. پس از انجام این کار دو بخش به ما نشان داده میشود، بخش اول را با آدرس ولتی که میخواهیم ارزهایمان را به آن واریز کنیم پر میکنیم (همان آدرسی که قبلاً کپی کردیم) و بخش دوم را با مقدار ارزی که میخواهیم انتقال دهیم، به عنوان مثال در اینجا ما میخواهیم صد عدد تتر را انتقال بدهیم، پس از پر کردن این دو بخش بر رویه گزینهی بعدی (Next) کلیک میکنیم، پس از انتخاب گزینهی نکست، تراست ولت یک اُورویو (Overview) از تراکنش به ما نشان میدهد که شامل اطلاعاتی از قبیل:
- نوع ارزی را که انتقال میدهید.
- از چه ولتی به چه ولتی این کار صورت میگیرد.
- همچنین فی شبکه (Network Fee) چقدر است.
- …
اگر دقت کنید همانطور که قبلاً گفتیم میبینید که هزینهی تراکنش از ترونهای ما کسر میشود چون شبکه اصلی ما شبکهی ترون میباشد و در ادامه ما این تراکنش را کانفِرم (Confirm) یا تأیید میکنیم. میبینید که تراست ولت پس از تأیید کردن تراکنش یک تیایکس یا رسید تراکنش به ما میدهد که با باز کردن رسید تراکنش یکسری اطلاعات به ما داده میشود مثل ساعت وتاریخ انجام تراکنش و اینکه آیا این تراکنش انجام شده است یا خیر و همانطور که مشاهده میکنید این تراکنش کامپِلیتد (Completed) هست یعنی انجام شده است. در ادامه وارد صرافی کوکوین میشویم و اگر بر روی گزینهی دیپوزیت اَند ویثدرا هیستری (Deposit & Withdrawal History) کلیک کنیم تمامی تاریخچهی واریزها و برداشتهای ما به صرافی نشان داده میشود، که در اینجا همانطور که مشاهده میکنید صرافی به ما میگوید که شما ۱۰۰ عدد تتر در این تاریخ و این ساعت به آدرس صرافی کوکوین خود واریز کردید و این واریز کاملاً انجام شده است و ما این موجودی را در داخل مین اکانت یعنی بخش اصلی اکانت خودمان داریم.
در بخش اول نحوه واریزکردن به صرافی را آموزش دادیم، حال میخواهیم نحوه برداشت از صرافی را آموزش دهیم.
به سراغ سایت میرویم، مجدداً از طریق بخش Assest وارد Main Account میشویم ارز تتر را سرچ میکنیم و این بار بر روی گزینهی Withdraw کلیک میکنیم. یک صفحه به ما نشان داده میشود در این صفحه اولین کاری که باید انجام دهیم انتخاب شبکهی ارز هست. اما این بار برای مقایسهی فی شبکه بر رویه شبکه اتریوم کلیک میکنیم، همانطور که مشاهده میکنید شبکه اتریوم برای انجام عملیات از شما ۳۵ تتر کسر میکند درحالی که با کلیک بر روی شبکه ترون میبینیم که این شبکه فقط ۱ تتر از ما برای انجام عملیات کسر میکند که این تفاوت بسیار تفاوت چشمگیری است.در نتیجه به دلیل فی کمتر شبکه ترون، این شبکه را انتخاب میکنیم. پس از انتخاب شبکه، در بخش اول (Wallet Address) باید آدرس ولتی را بنویسیم که میخواهیم به آن ارزهایمان را واریز کنیم. در ادامه این نکته را مجدداً بازگو میکنیم که دریافت کننده و واریز کننده باید هردو یک شبکه باشند. آدرس ولت تتر (TRC20) تراست ولت خود را کپی و در بخش اول پیست میکنیم و در بخش سوم (USDT Amount) مقداری را که میخواهیم انتقال دهیم وارد میکنیم در سمت راست این بخش میبینیم که نوشته که ما ۹۹ عدد از تترها را میتوانیم انتقال دهیم درحالی که ما صد تتر داریم. دلیل این موضوع این است که وقتی میخواهید از صرافیها برداشت کنید تفاوتی نمیکند که ارز انتقالی شما توکن باشد یا کوین و به همین علت هزینهی تراکنش از خود ارز کسر میشود.
در ادامه عدد ۹۹ را در این بخش وارد میکنیم و در بخش چهارم یعنی ریمارک (Remarks) کلمهی تراست ولت را مینویسیم به این دلیل که این آدرس را برای بعداً هم داشته باشیم. پس از پر کردن این بخشها زمانی که Confirm میکنیم صرافی یک Overview از تراکنش به ما نشان میدهد که شامل اطلاعاتی از قبیل نوع تراکنش (ویثدرا یا دیپوزیت)، آدرس گیرنده و ویثدرا سِیفتی فِریز (Withdraw Safety Phrase) است. به این نکته توجه کنید که اگر شما ویثدرا سیفتی فریز ( که در ویدیو شماره دو فعال کردن آن را توضیح دادیم) را فعال کرده باشید، در Overview به شما کلماتی را که قبلاً در این بخش وارد کردید نشان داده میشود. این مورد باعث میشود که شما بفهمید که سایت انتخابی شما یک سایت اصلی است و یک سایت فیشینگ (Phishing) و قلابی نیست. در ادامه بر روی گزینهی کانفرم ویثدرا (Confirm Withdrawal) کلیک میکنیم و میبینیم که سه بخش به ما نشان داده میشود در بخش اول باید Trading Password خود را وارد کنیم، در بخش دوم بر روی گزینهی فرستادن کد (Send Code) کلیک میکینم و میبینیم که یک کد برای آدرس ایمیل ما ارسال میشود و ما این کد را در بخش دوم کپی و پیست میکنیم و در بخش سوم کد احراز هویت دو عاملی (Two Factor Authenticator) خود را وارد میکنیم. پس از انجام این سه مرحله بر روی گزینهی سابمیت (Submit) کلیک میکنیم پس از سابمیت کردن، تراکنش ما در پروسه انجام قرار میگیرد و پس از تأیید کارشناسان صرافی کوکوین این تراکنش انجام میشود که تقریباً حدود ۱۵ دقیقه الی ۱ ساعت طول میکشد.
اما یک نکته دیگر وجود دارد که بعضی از ارزها همچون ریپل و استلار علاوه بر اینکه آدرس ولت دریافت کننده دارند، آدرس دیگری هم تحت عنوان مِمو یا تَگ دارند که در اینجا این را هم به شما آموزش میدهیم. به سراغ سایت میرویم به عنوان مثال میخواهیم ارز ریپل را به صرافی کوکوین واریز کنیم، نام ارز ریپل را سرچ میکنیم و پس از پیدا کردن ارز روی گزینهی دیپوزیت کلیک میکنیم، پس از کلیک یک صفحه برای ما نمایش داده میشود. در این صفحه یک نوتیفیکیشن (Notification) به ما نشان داده میشود که در آن خواسته شده تا هم تگ و هم آدرس را وارد کنید. پس از کلیک کردن بر روی گزینهی اوکی (OK) در ادامه میبینیم که به ما دو آدرس داده شده است که یکی از آنها تگ است همچنین این عنوان در بعضی از ارزها ممو نامیده میشود به عنوان مثال در ارز استلار دیگر چیزی به اسم تگ وجود ندارد و به جای آن ممو داریم.
همچنین اگر شما میخواهید از این قبیل ارزها را از صرافی برداشت کنید به عنوان مثال همین ارز ریپل، پس از اینکه بر روی این ارز کلیک کردید و شبکه را انتخاب کردید به شما دو بخش برای آدرس وارد کردن نمایش داده میشود که یکی از آنها آدرس اصلی و دیگری تگ است. میبینید که در زیر بخش تگ نوشته شده است اگر شما آدرس تگ دارید آن را وارد کنید. به این نکته توجه کنید اگر شما آدرس تگ داشته باشید و آن را وارد نکنید، تراکنش انجام میگیرد و ارزهای شما از صرافی خارج میشود اما به آدرس گیرنده اضافه نمیشوند و ارزهای شما از بین میروند. امیدواریم که مطالب این ویدیو برای شما مفید واقع شود و بتوانید از آنها استفاده کنید.
دیگر ویدیوهای سری صرافی کوکوین: